O nama

O Dorado toursu

Iva Čakarun - srce Dorado Toursa, kao vodič s djecom i odraslima radi već preko 12 godina i iz toga se izrodila i ideja za novim pothvatom, osnivanjem agencije Dorado tours, kojoj je cilj da se svaki putnik na putovanju osjeća kao dio obitelji , zaštićeno, sigurno, sretno...
Kroz godine vođenja putovanja, shvatila je važnost stvaranja veza s putnicima. Dorado Tours sa svojim okom predstavlja pogled na svijet između putnika, destinacije i organizacije. Predstavlja jedno veliko prijateljstvo - osobu potpunog povjerenja, podrške, empatije koja ga je pogurala u istraživanja i upoznavanja novih destinacija diljem svijeta bez imalo straha da će se izgubiti…

Dora i Do

https://www.dorado-tours.hr/wp-content/uploads/2024/03/banner7-320x320.png

Upoznajte Doru i Do, dva neustrašiva istražitelja koji obožavaju avanture i istraživanje svjetskih znamenitosti! Dora je vješta u snalaženju u različitim kulturama i jezicima. Ona je inteligentna i brza u donošenju odluka te se uvijek koristi svojim poznavanjem geografije kako bi planirala svoje putovanje. Dora je odvažna i hrabra, spremna na svaku avanturu. Do je njezin pouzdani pratitelj, stručnjak za povijest i umjetnost. Svojim dubokim znanjem, Do je uvijek spreman podijeliti zanimljive informacije o svakoj znamenitosti koju posjete. On je također vješt u rješavanju zagonetki i pomaže Dori u svakoj situaciji. Dora i Do putuju svijetom, istražujući čuda svjetske baštine poput drevnih ruševina, svjetski poznatih spomenika, prirodnih čuda i kulturnih mjesta. Kroz svoje avanture, oni dijele svoja iskustva i uče djecu o bogatoj povijesti i raznolikosti našeg svijeta.

Tko smo / Što radimo

• Pomažemo školama, fakultetima i grupama mladih u organizaciji edukativnih programa diljem Hrvatske i Evrope.

• Nudimo širok raspon edukativnih putovanja za školske izlete, škole u prirodi, terenske nastave i ekskurzije.

• Svi programi su osmišljeni od strane pedagoških stručnjaka te prate korelacije s prirodnim i društvenim predmetima uz poštivanje smjernica NOK-a.

• Na terenu koristimo mnoštvo dramskih i timskih igara uz vodstvo dramskog pedagoga te na taj način djeci pružamo mogućnost slobodnog izražavanja i oslobađanja stvaralačkih sposobnosti.

• Sudjelujemo na radionicama kojima je cilj poticanje i njegovanje dječje mašte, kreativnog jezičnog izražavanja, očuvanja prirode i kulturno-povijesne baštine.

• Programe izrađujemo isključivo prema pravilniku o izvođenju školskih izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

• Svi programi agencije jamče kvalitetno i sigurno školsko putovanja od početka do kraja.

• Prijedloge škola u prirodi i terenskih nastava izrađujemo prema potrebi učitelja/nastavnika te ih prilagođavamo nastavnim sadržajima koji se u to vrijeme obrađuju

Zašto Dorado

Inspiracija dolazi od malog zviježđa „Dorado“što bi u prijevodu bilo Zlatna riba južnog neba. Uz malo zviježđe inspiracija se proteže i na Kolumbijsku legendu o gradu El Doradu. Grad bogatstva i zlata kojeg nitko nije pronašao ali u svojim lutanjima svijetom se obogatio duhom.

Dorado tours i vama želi da se na našim putovanjima obogatite novim iskustvima, memorirate prekrasne uspomene i ispričate uzbudljive priče koje će postati dio Vas.

Misija i vizija

Gavna zadaća i cilj Dorado toursa  je kroz putovanja povezati  ljude s pozitivnim iskustvima koja će im omogućiti da svijet vide drugačije.Stvoriti svijet u kojem će svi biti ohrabreni da putuju.Fokusiramo se na na zadovoljstvo svakog putnika te na međusobne ljudske odnose kako u radu na team building programima tako i u radu s učenicima i  nastavnicima.Profil na društvenim mržama pruža savjete, informacije i ideje za nova putovanja kao i mogućnost praćenja tura na različitim destinacijama.

Putovanja su investicija, koja će te obogatiti na najbolji mogući način. Zato, kupi kartu i pripremi se za život pun istraživanja i učenja.